«NZZ Format»: Wie lange essen wir noch Tiere? Pflanzliche Ernährung wird heutzutage oft mit einem zeitgemässen und gesunden Lebensstil in Verbindung gebracht. Eine wachsende Anzahl von Menschen wählt dazu, Fleisch- und Milchprodukte teilweise ode... Food Sep 1, 2023
Karin Frick: Mikroben sind die neuen Pandabären Dieser Artikel wurde ursprünglich am 24.7.2023 von BILANZ veröffentlicht. Typhus, Pest und Cholera: Bakterien wurden lange gefürchtet, sie brachten Krankheit und Elend und sollten darum vernichtet wer... Health Sep 1, 2023
Food in the Age of Instagram Social media might prioritise aesthetics over taste and encourage unhealthy behaviour, but it can also foster a sense of familiarity with new products and ideas more effectively than traditional adver... Food Aug 15, 2023
Scott Galloway's outlook on retail Scott Galloway's outlook on retail is based on his unique ability to combine technology trends, changes in consumer behaviour and business strategies into a complete picture. The professor of marketin... Retail Technology Aug 8, 2023
Now comes the Repair Revolution "The Future Is Repairable And We Are The Tool" is how the Norwegian startup "Repairable" describes itself. "Repairable is a new digital service that facilitates the repair of clothes and shoes. We wor... Sustainability Jul 19, 2023
Opportunities after Inflation GDI: Mr. Kunkel, one of the trending terms in politics and economics right now is "De-risking": less dependence on specific countries or suppliers, more reserves and safety nets. In which areas do you... Retail Jul 4, 2023
Neue GDI-Studie «Strategien im Umgang mit dem Arbeitskräftemangel» Arbeitskräftemangel allenthalben. Unternehmen lassen sich im Kampf um MitarbeiterInnen darum immer neue «Goodies» einfallen: Home Office, flexible Arbeitszeiten, Tischfussball, Gratis-Essen oder subve... Retail Society Jun 29, 2023
Pierre Chandon: Vom Essen als Kraftstoff zum Essen als Genuss Der Marketing-Experte Pierre Chandon fordert, dass die Lebensmittelindustrie ihr Verhalten ändern muss. «Statt sich wie die Energiebranche, zum Beispiel Öl und Gas, zu verhalten und darauf abzuzielen,... Food Jun 29, 2023
GDI-Podcast: Der Mensch als Teil der Biologie #2 Der Einfluss der Biotechnologie prägt das neue Zeitalter der Biologisierung. Nach umfangreichen Forschungsarbeiten befindet sich diese Technologie nun in einer aufregenden neuen Entwicklungsphase. Die... Sustainability Technology Jun 29, 2023
Trust as Stakeholder Glue GDI: Mr. Shriver, at GDI’s International Retail Summit you’ll be speaking about "shaping the 24/7 conversation". Don’t you need any sleep? David Shriver: You’ll be glad to know that I do get a good ni... Retail Jun 20, 2023
A copilot called ChatGPT GDI: Ms. Janik, in media, ChatGPT is all over the place. Is that more because this time a new technology is affecting the media people themselves, or do we really witness a revolution in society? Mari... Retail Technology Jun 7, 2023
Our daily personalised bread GDI: Ms. Bermingham, how can we find out which food suits us the most? By analyzing our DNA? By answering some dozens of food-related questions? By just eating what tastes us best? Or what else? Kate ... Food Health May 30, 2023