OUR

PUBLICATIONS

CREATING FUTURES

The GDI regularly publishes studies, conference reports, short papers and books on trends in retail, health and food.

Categories
Vom Vorsatz zum Teller (PDF), 2023, d
CHF 0.00 0.0 CHF
Woran gute Ernährungsabsichten scheitern
From Intention to Plate, 2023 (PDF), E
CHF 0.00 0.0 CHF
Why Good Dietary Resolutions Fail
Authors: Petra Tipaldi, Christine Schäfer and Johannes C. Bauer
GDI Study No 55
Languages: English, German
2023
10.59986/ZZUC7125
Gutes Gewissen aus dem Labor? (PDF), 2023, d
CHF 0.00 0.0 CHF
So steht es um die Akzeptanz von kultiviertem Fleisch
Autoren: Christine Schäfer, Petra Tipaldi und Johannes C. Bauer
GDI Studie Nr. 54
Sprache: Deutsch, Englisch
2023
http://doi.org/10.59986/LIXI3222
Good Conscience From the Lab? (PDF), 2023, e
CHF 0.00 0.0 CHF
The State of Acceptance for Cultivated Meat
Authors: Christine Schäfer, Petra Tipaldi, Johannes C. Bauer
GDI Study No. 54
Languages: English, German
2023
http://doi.org/10.59986/QICD3805
Going Shopping is Dead (PDF), 2023, e
CHF 0.00 0.0 CHF
How to Restore Meaning and Fun in Retail
Authors: Gianluca Scheidegger, Johannes Bauer and Jan Bieser
GDI Study No 53
Languages: English, German
2023
10.59986/SLZW6153
Ausgebummelt (PDF), 2023, d
CHF 0.00 0.0 CHF
Wege des Handels aus der Spass- und Sinnkrise
Autoren: Gianluca Scheidegger, Johannes Bauer und Jan Bieser
GDI Studie Nr. 53
Sprachen: Deutsch, Englisch
2023
Tagungsbericht: 73. Internationale Handelstagung (PDF), 2023, d
CHF 0.00 0.0 CHF
RETHINK RETAIL: BE BOLD, STAY FOCUSED, EARN TRUST
Tagungsbericht für die
73. Internationale Handelstagung, 7. – 8. September 2023
Conference report: 73rd International Retail Summit (PDF), 2023, e
CHF 0.00 0.0 CHF
Rethink Retail: Be Bold, Stay Focused, Earn Trust
Conference Report for the
73rd International Retail Summit, 7-8 September 2023
In guter Gesellschaft (PDF), 2023, d
CHF 0.00 0.0 CHF
Die grosse Schweizer Freundschaftsstudie
Autoren: Jakub Samochowiec und Johannes C. Bauer
Auftraggeber: Migros-Kulturprozent
Sprachen: Deutsch, Französisch, Italienisch
2023
http://doi.org/10.59986/HMDI4608
European Food Trends Report (PDF), 2023, d
CHF 0.00 0.0 CHF
Feeding the Future
Chancen für ein nachhaltiges Ernährungssystem
Autoren: Christine Schäfer, Karin Frick und Johannes C. Bauer
GDI Studie Nr. 52
Sprachen: Deutsch, Englisch
http://doi.org/10.59986/GMKD8863
2023
En bonne compagnie (PDF), 2023, f
CHF 0.00 0.0 CHF
La grande étude suisse sur l'amitié
Auteurs: Jakub Samochowiec et Johannes C. Bauer
Sur mandat de Migros Pour-cent culturel
Langues: français, allemand, italien
2023
http://doi.org/10.59986/OYMD2645
European Food Trends Report (PDF), 2023, e
CHF 0.00 0.0 CHF
Feeding the Future
Authors: Christine Schäfer, Karin Frick and Johannes C. Bauer
GDI Study No 52
Languages: English, German
2023
http://doi.org/10.59986/GLPT3415
In ottima compagnia (PDF), 2023, i
CHF 0.00 0.0 CHF
Il grande studio sull'amicizia in Svizzera
Autori: Jakub Samochowiec e Johannes C. Bauer
Cliente: Migros Percento culturale
Lingue: italiano, francese, tedesco
2023
http://doi.org/10.59986/ZHIU5903
Data for the City of Tomorrow: Developing the Capabilities and Capacity to Guide Better Urban Futures (PDF), 2023, e
CHF 0.00 0.0 CHF
Insight Report by the World Economic Forum
Authors: Jan Bieser, Alice Charles, Hussam Hussein, Kangkang Tong, Guilherme Johnston, Borane Gille, Tim Moonen, Jake Nunley
Languages: English
2023
European Food Trends Report (PDF), 2021, d
CHF 0.00 0.0 CHF
Die grosse Verstrickung: Ernährung zwischen Mikrochip und Mikrobiom
Autoren: Christine Schäfer, David Bosshart, Karin Frick, Tomma Schröder
GDI Studie Nr. 50
Sprachen: Deutsch, Englisch
2021
http://doi.org/10.59986/TXEJ5535
European Food Trends Report (PDF), 2021, e
CHF 0.00 0.0 CHF
The Big Entanglement: Food Between Microchips and
Microbiomes
Authors: Christine Schäfer, David Bosshart, Karin Frick, Tomma Schröder
GDI Study No 50
Languages: German, English
http://doi.org/10.59986/QTXV9110
2021
European Food Trends Report (PDF), 2019, d
CHF 0.00 0.0 CHF
Hacking Food: Die Neuerfindung unseres Essens
Autoren: Christine Schäfer, David Bosshart, Christopher Muller
GDI Studie Nr. 47
Sprachen: Deutsch, Englisch
2019
http://doi.org/10.59986/UTRC3832
European Food Trends Report (PDF), 2019, e
CHF 0.00 0.0 CHF
Hacking Food: Redefining what we eat
Authors: Christine Schäfer, David Bosshart, Christopher Muller
GDI Study No 47
Languages: German, English
2019
http://doi.org/10.59986/UAOP5553
Tagungsbericht: 3rd International Food Innovation Conference
CHF 0.00 0.0 CHF
THE GREAT FOOD GRIDLOCK
Tagungsbericht für die
3rd International Food Innovation Conference, 21. Juni 2023
Conference report: 3rd International Food Innovation Conference (PDF), 2023, e
CHF 0.00 0.0 CHF
THE GREAT FOOD GRIDLOCK
Conference report for the
3rd International Food Innovation Conference, 21 June 2023

Stay up-to-date with the GDI newsletter.